Mossa..

Kan inte förstå att jag känner mig trött när jag steg upp kl nio...somnade vid ett..fått åtta timmars ostörd sömn..Jag brukar klara mig på 6-7 timmars sömn och känna mig som en studsboll! Kanske bara måste vakna till..:P Eller så är det för att jag ska och jobba...man är aldrig så trött som när man ska till jobbet..knepigt det där.;)
Nej, nu ska jag snart börja rulla mot jobbet, börjar tio idag och slutar två. Riktigt lagom arbetsdag.:)
Ikväll blir det Halloween party @Syster & Frasse, very nice.:)

Fattig student 2...

Tycker som att det var roligt det här med fattig student tänket..haha, till middag idag så åt vi för 50 kr, lövbiffs rullader med cream bonjour vitlök i och potatis gratäng. Jag åt en avakado till så vi kan säga 54kr då dom var på extra pris.;) Men fortfarande, inte illa pinkat för en billig peng, och det var snorigt gott. Imorgon blir det grillad fläskfile och kroketter och kanske en sås? Kommer att landa på..60kr utan sås, kanske 75kr med sås beroende på vad såsen blir gjord på. Inte dåligt I say.;)

Fattig student...

eller? Hehe, idag har jag och Chrille ätit en hetkorv gryta till lunch med paprika, lök, champinjoner och så klart het korv och bacon.
Mkt gott, Detta kostade ca 60kr att laga, vi åt oss rejält mätta och ändå så blev det tre matlådor. Kokade snabb ris till också men det räknade jag inte med för det har vi fått.:P
Till middag åt vi grillad lamm file med potatis gratäng och trattkantarell sås...kostade även detta enorma 60kr..

Detta gör alltså att vi ätit lyx mat, men ändå inte ätit för mer än 120kr..Om man då räknar att det är trettio dagar på en månad så skulle det kosta 3600kr att äta sånt här varje dag..fortfarande inte dyrt, även om man aldrig äter för så mycket pengar varje dag..

Men min poäng är att många klagar på att de har lite pengar så det kan inte göra ditten och datten. Planerar man så kan man nog göra det mesta som man vill inom rimlighetens gränser..

HÖR NI DE FOLK! Planera är lösningen.;)

Inhandlat idag.

20111025339 (MMS)

Var på Coop och handlade, ser inte ut som att det är en students matvarukasse som är upp packad inte.:P


Akvariet.:)

20110917325 (MMS)

Som det såg ut för ett tag sen.:P ska fixa en ny bild.:P


Ibland ibland ibland...

..känner man sig ganska lyckligt lottad.:)

Man har klagat över att man inte haft drickbart vatten i kranen i sommar..tänk på dem som får gå flera mil för att hitta vatten som inte ens är hälften så fräscht vatten som vi fick ur kranen då..och vi kunde koka vårat vatten så blev det drickbart, då klagade man på smaken..ILLA..

Man låter nästan som fröknarna vi hade på dagis när vi var små, då man lämnade mat på tallriken fick man höra "tänk på barnen i Afrika, dom får inte äta sig mätta varje dag", så tvingade man i sig det sista av maten och fick ont i magen..Bra va?

Att skuld belägga barn kanske inte är det bästa..men att man reflekterar över hur bra man har det i vuxen ålder tycker jag är positivt. Sverige är ett land där man har mat på bordet, tak över huvudet och vatten i kranen. Självklart finns det fattiga människor i Sverige, det finns allt möjligt miserabelt överallt. Men jag, personligen, är glad över att jag är så pass lyckligt lottad att jag har det så bra.

Sen kan man ju vara glad över icke materiella saker som att man är världens underbaraste familj, en omtänksam och varm sambo och fantastiska människor som man kan se som sina vänner! ( Ja det är ni, ta åt er.;D )

Trattisar.:D

20111016332 (MMS)

Plockat trattkantareller idag med Joel & Johanna, uppskattningsvis 2,5kg fick vi med oss hem, ganska maffigt mycket att rensa kan jag säga..Men gott blir det nog.:D Trevligt var de! Har dock inte varit hemma många minuter idag, först svamp-plock sen middag @Chrilles mormor och morfar, sen en snabbvisit till min mormor och morfar för att låna det stora fina myggnätet som får tjäna som svamp tork.:D Sen har vi rensat svampen och NU, får vi vila lite innan vi ska sova.:P


RSS 2.0