Överraskning.

Ja, kan man ju tycka. Ingen rolig överraskning dock. Kollade internetbanken en snabbis idag och såg att de hade kommit in två räkningar..Yay tänkte jag (inte) och kollade vad de var för nått..De var min telefon räkning (som väntat) och el räkningen, som gav mig en smärre hjärtattack...725(!) kr tror jag den var på..Men de är väl inte hela världen egentligen men man börjar ju undra vad man har för el-avtal. Så jag börjar titta runt och får veta att vi har ett "tillsvidare"-avtal så de är inte rörligt i alla fall. Om man tecknar för ett år så skulle vi tjäna ca 60 kr på att teckna ett avtal så de var inte där skon klämde heller. Började fundera på hur ofta man lämnar lampor på..Kom fram till att vi har två lampor i köket à 7w var som lyser mest hela tiden men i övrigt så har vi sällan igång lampor förutom då vi använder dom..lampan som lyser mest utöver lamporna i köket är dom i vardagsrummet 3*7w är de i den lampan. Så de är nog inte där skon klämmer heller. Ja självklart går ju tv:n ganska mkt..Men de är ju som de är för alla. (vi började tänka i dom banorna att vad kan man minska ner på) Chrille är redan väldigt bra på att slå av tv:n när vi inte tittar på den..när vi lagar mat så slår han av den medans vi är i köket och slår på den igen när vi kommer tillbaka. Så den står som inte på i onödan. Kylen och frysen har vi sänkt nån drag idag för att den ska ta lite mindre ström..Men vi har en frysbox som är lite lurig..Tror den är skyldig till säkert 100kr lr mer av våran räkning..Och även spisen har varit lynnig och läcker värme så att den måste vara igång längre och därav tar den mer ström..
Åter till frysen, den är en gammal väl fungerande frys som håller allt väldigt kallt...Men..i locket på den är de lite frost..så vi antar att den läcker ut lite kyla och släpper in lite värme, detta leder till att den jobbar xtra hårt för att hålla allting fryst (är våran slutsats). Så de ska sparas till en ny mindre och tystare(kanske.:P) frys.
Chrille ringde till vaktmästaren här i början av veckan ang spisen så han kommer och tittar på den imorgon eller på fredag och mest troligt så får vi en ny. Så då är de ett mindre problem..Ska bli spännande att se om de gör någon skillnad på elräkningen..Vi har fjärrläsning så att räkningen är xakt på de vi har förbrukat..vilket är skönt i alla fall.:D Jag känner mig lite konstig som faktiskt kan tycka att de är spännande om elräkningen går ner. Haha Men de är väl så när man håller i varje krona.:)
Hoppas på en trevligare räkning nästa gång.:D Håll tummarna

Kommentarer
Postat av: bea

wth? är det för en månads el eller?

jag skulle fått hjärtattack oxo.

damn!

2010-03-10 @ 17:21:17
URL: http://individual.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0